Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Моето ризото със спанак и гъби

Моето ризото със спанак и гъби

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Моето ризото със спанак и гъби
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Моето ризото със спанак и гъби е по-вкусно от което и да е ризото"

Необходими продукти

  • ориз - 100 г
  • спанак - 50 г
  • печурки - 150 г
  • зеленчуков бульон - около 250 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • бяло вино - 60 мл
  • краве масло - 30 г
  • пармезан - 30 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте зехтина, запържете чесъна и го извадете.

Сипете ориза, разбъркайте и гответе за около 2-3 минути.

Добавете виното, след като се абсорбира, добавяйте горещия бульон черпак по черпак при постоянно бъркане.

В тиган загрейте зехтина и задушете гъбите.

Пасирайте спанака.

Прибавете гъбите, спанака и мащерката към ориза, разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер.

Махнете тенджерата с ризотото от котлона, добавете маслото и настъргания пармезан.

Разбъркайте ризотото със спанак и гъби, разпределете в чинии и поръсете по желание с малко с пармезан.

Ризотото е не само вкусно, но и изискано ястие за всяка трапеза, затова силно препоръчваме да опиташ и тези предложения за ризото с манатарки и вкусно ризото с гъби.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: