Начин на приготвяне
В тенджера загрейте зехтина, запържете чесъна и го извадете.
Сипете ориза, разбъркайте и гответе за около 2-3 минути.
Добавете виното, след като се абсорбира, добавяйте горещия бульон черпак по черпак при постоянно бъркане.
В тиган загрейте зехтина и задушете гъбите.
Пасирайте спанака.
Прибавете гъбите, спанака и мащерката към ориза, разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер.
Махнете тенджерата с ризотото от котлона, добавете маслото и настъргания пармезан.
Разбъркайте ризотото със спанак и гъби, разпределете в чинии и поръсете по желание с малко с пармезан.
Ризотото е не само вкусно, но и изискано ястие за всяка трапеза, затова силно препоръчваме да опиташ и тези предложения за ризото с манатарки и вкусно ризото с гъби.