Начин на приготвяне
В тенджера с горещено олио поставяме предварително нарязаната глава лук и запържваме. Свинското месо го нарязваме на парчета с желана големина. Овкусяваме го със сол и черен пипер на вкус.
Към запържения лук добавяме месото и добавяме и червения пипер. Разбъркваме и наливаме топла вода да покрие месото. Слагаме и доматеното пюре и оставаме на тих огън в продължение на 30 минути.
Зеленият боб почистваме, отрязваме двата края на всяка шушулка и след това нарязваме на парчета с дължина 2 см.
Поставяме го в тенджера с подсолена вода и варим 10-тина минути. Отцеждаме боба и го прехвърляме към тенджерата с месото.
Нарязваме домата на малки кубчета и го прибавяме и него. При нужда наливаме още гореща вода.
Варим манджата със свинско за 15-20 минути на бавен огън. Преди изключване на котлона нарязваме магданоз на ситно и добавяме към тенджерата.
Готовия зелен боб със свинско сервираме с топъл пухкав хляб.