Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свински късчета с моркови и чушки

Свински късчета с моркови и чушки

Свински късчета с моркови и чушки
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Свински късчета с моркови и чушки, на които им липсва само чаша червено вино."

Необходими продукти

  • свинска плешка - 400 г
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 4 бр. различни цветове
  • моркови - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на средни свински късчета и се слага да се запържи.

Когато побелее и омекне, се прибавят нарязаният на полумесеци лук и морков на пръчици.

Налива се около 50 мл вода, слага се капак и зеленчуците се задушават.

Когато са полуготови, се прибавят почистените и нарязани също на пръчици чушки.

Ястието от свинско се овкусява със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да се готви, докато остане на мазнина и зеленчуците омекнат.

Свинските късчета с моркови и чушки поднасяме с червено вино.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за катино мезе или тази вкусна свинска кавърма.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: