Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постна елда с чушки и моркови

Постна елда с чушки и моркови

Постна елда с чушки и моркови
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Постна и много вкусна елда, която може да поднесете за основно ястие или като гарнитура"

Необходими продукти

  • чушки - 2 червени, зелени
  • елда - 200 грама
  • домати - 1 брой
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • куркума
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата и залейте елдата, покрийте и оставете да набъбне.

Отцедете готовата елда и я измийте със студена вода. Посолете я леко.

Загрейте зехтина и задушете до омекване нарязаните морков и лук. Прибавете лентичките чушки и кубчетата домат. Гответе до приятен кафеникав загар.

Овкусете задушените зеленчуци с къри, сол и куркума.

Поднесете елдата, гарнирана с вкусните зеленчуци.

Постната елда с чушки и моркови е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: