Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Постна леща с праз и моркови

Постна леща с праз и моркови

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Постна леща с праз и моркови
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Постна леща с праз и моркови"

Необходими продукти

  • домати - 3 броя (обелени от консерва)
  • праз - 2 стръка (само бялата част)
  • леща - 2 ч.чаши
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 1 червена
  • олио - 6 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • чубрица - 1 стрък
  • люти чушки - 1 брой (по желание)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре лещата и я сипете в тенджера със студена вода да се вари на умерен огън.

Нарежете на кубчета чушката и моркова, а праза и чесъна наситнете. Пасирайте доматите.

Когато лещата в тенджера заври, сипете зеленчуците и олиото.

Прибавете цялото клонче чубрица и оставете супата от леща да се вари на умерен огън 10-тина минути. Прибавете пасираните домати и посолете.

Ако обичате пикантни ястие, добавете 1 суха люта чушка.

Прехвърлете лещата в гювеч. Сложете го в студена фурна и включете на 200 градуса. Печете около 35 минути.

Постната леща с праз и моркови е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: