Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с моркови и спанак

Свински пържоли с моркови и спанак

Свински пържоли с моркови и спанак
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Свински пържоли с моркови и спанак - чудна вкусотия"

Необходими продукти

  • свински бут - 500 грама
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 средно големи глави
  • бейби моркови - 250 г
  • бейби спанак - 300 г
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете свинския бут на тънки пържоли.

Поръсете ги с двата вида пипер и сол на вкус. Полейте ги с бялото вино и малко олио, след което ги изпечете в загрята фурна.

През това време нарежете на филийки обеления лук. Загрейте малко олио и го задушете до омекване.

Прибавете почистените бейби моркови и ги гответе в продължение на 5 минути, като не спирате да бъркате. Добавете и спанака, гответе още няколко минути.

В чинии за сервиране направете канапе от задушените зеленчуци, а върху него сложете пържолките.

Свинските пържоли с моркови и спанак са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: