Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Кюфтета по чирпански със спанак и моркови

Кюфтета по чирпански със спанак и моркови

Кюфтета по чирпански със спанак и моркови
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"На нас винаги много вкусни ни се получават тез кюфтета по чирпански, сигурни сме, че и при вас ще е така"

Необходими продукти

  • За кюфтетата
  • кайма - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • кориандър - 2 щипки
  • брашно - за овалване
  • лук
  • За соса
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • спанак - 300 г
  • чушки - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с нарязания на ситно лук, едното яйце и подправките.

Омесете каймата и оформете от нея малки кюфтенца.

Оваляйте ги в брашно и ги пуснете в голяма тенджера с вряла вода.

Щом изплуват, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.

Обелете картофите и ги нарежете на парчета.

Добавете ги в теджерата заедно с нарязаните на ситно морков, зелен лук и червена чушка.

Овкусете вкусната яхния с със сол и червен пипер и сипете към нея брашното, олиото и смлените домати.

Налейте по желание още вода към кюфтетата по чирпански.

Гответе ястието под капак на умерена температура.

Малко преди да я махнете добавете кюфтетата и спанака.

При поднасяне я овкусете с нарязан на ситно магданоз.

Кюфтетата по чирпански със спанак и моркови са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: