Начин на приготвяне
Смесете каймата с нарязания на ситно лук, едното яйце и подправките.
Омесете каймата и оформете от нея малки кюфтенца.
Оваляйте ги в брашно и ги пуснете в голяма тенджера с вряла вода.
Щом изплуват, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.
Обелете картофите и ги нарежете на парчета.
Добавете ги в теджерата заедно с нарязаните на ситно морков, зелен лук и червена чушка.
Овкусете вкусната яхния с със сол и червен пипер и сипете към нея брашното, олиото и смлените домати.
Налейте по желание още вода към кюфтетата по чирпански.
Гответе ястието под капак на умерена температура.
Малко преди да я махнете добавете кюфтетата и спанака.
При поднасяне я овкусете с нарязан на ситно магданоз.
Кюфтетата по чирпански със спанак и моркови са много вкусни.