Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в тенджерка и задушете нарязаните чесън, лук и моркови. Прибавете и наситнените гъби.
Размийте каймата с малко вода и я разбъркайте. Добавете я в тенджерата и задушете до готовност. Накрая овкусете с посочените подправки. Последни добавете доматите.
Разтопете маслото и сипете брашното, разбъркайте до хомогенност. Прибавете млякото и бъркайте до сгъстяване. Накрая овкусете с черен пипер.
В тава за печене сложете малко Бешамел на дъното. Наредете пласт кори за лазаня, полейте с няколко лъжици бешамел и разпределете от плънката.
Редувайте до изчерпване на продуктите, като накрая трябва да завършите с бешамел.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете лазанята до готовност - около 25 минути.
Извадете я поръсете обилно с настърган кашкавал, върнете във фурна за още няколко минути.
Вкусната лазаня с гъби, кайма и сос Бешамел е готова.