Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Целувчена торта»Целувчена торта Павлова с манго и киви

Целувчена торта Павлова с манго и киви

Целувчена торта Павлова с манго и киви
Снимка: Ирина Андреева Jolie
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Свежа целувчена торта с пресни плодове и чуден сметанов крем"

Необходими продукти

  • За целувчената основа
  • захар - 300 грама
  • белтъци - 6 броя
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 броя (по 0.2 г)
  • За сметановия крем
  • крем - 1 опаковка сметанов крем - десерт на прах (200 г)
  • прясно мляко - 200 мл
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • За украсата
  • нар - зърна от 1/2 нар
  • киви - 3 - 4 броя
  • манго - 1 брой
  • кокосови стърготини - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • мента - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете белтъците в суха купа и ги разбийте добре. Постепенно започнете да добавяте захарта, като не спирате да разбиването.

Добавете ванилията, нишестето и оцета. Накрая внимателно разбъркайте с бъркалка.

Пригответе плитка тава и я застелете с хартия за печене. Сипете в средата белтъчната смес и внимателно оформете кръг, в който да има вдлъбнатина.

Загрейте фурната на 120 градуса и изсушете целувчения блат за около 90 минути. Изключете фурната и оставете блата да изстине вътре.

Разбийте с миксер сметановия крем и млякото. Добавете кокосовите стърготини, като вече бъркате с лопатка.

Обелете плодове. Нарежете кивито на тънки филийки, а мангото на кубчета.

Целувчения блат сложете върху подходящ поднос. В средата сипете сметановия крем и го разстелете добре. Отгоре наредете мангото, кивито и нара, поръсете с кокосовите стърготини и лимоновите кори.

Украсете целувчената торта с листата мента.

Нарежете и сервирайте веднага, за да не омекне блатът.

Целувчената торта Павлова с манго и киви е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: