Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини торти»Кексчета Павлова със сметана и плодове

Кексчета Павлова със сметана и плодове

Кексчета Павлова със сметана и плодове
Снимка: Даниела Русева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Нежни, красиви и много вкусни - опитайте тези страхотни мини тортички"

Необходими продукти

  • белтъци - 4 броя
  • пудра захар - 80 грама
  • захар - 120 грама
  • нишесте - 1 с.л. (натурално)
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • бял оцет - 1 с.л.
  • за крема
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • сладкарска сметана - 200 грама
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • украса
  • плодове - червен и черен касис, нар, грозде,
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете белтъците на стайна температура, след което ги разбийте до получаване на твърд сняг.

На части започнете да добавяте захарта и ванилията. Когато сместа образува твърди връхчета, сипете нишестето и оцета. Разбийте на ниски оборот.

Сложете хартия за печене в голяма тава - най-добре тази от фурната.

Сипете белтъчната смес в пош и я разпределете на 6 кръга с диаметър около 10 см.

С помощта на лъжица изтеглете белтъка от центъра към края. Бъдете внимателни, за да се оформи вдлъбнатина като гнездо.

Загрейте фурната на 160 градуса и пъхнете вътре тавата. Малко след това намалете на 140 градуса и печете около час.

Разбийте охладената сметана до гъст крем. Добавете заквасената сметана и ванилията, разбъркайте с лопатка.

Напълнете блатовете на мини тортите със сметанов крем. Украсете със свежи плодове по избор.

Кексчетата Павлова със сметана и плодове са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: