Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Перфектният пастет от пилешки дробчета

Перфектният пастет от пилешки дробчета

Перфектният пастет от пилешки дробчета
Снимка: В кухнята с Бени
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Наистина перфектен пастет Намажете върху филийка и се насладете"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • масло - 50 г и 2 с.л. олио
  • лук - 1 голяма глава (наситнена)
  • чесън - 2 големи скилидки
  • мащерка - 3 клонки свежа или суха
  • кимион - ¼ ч.л.
  • моркови - 1 среден (настърган)
  • риган - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - 1 щ.
  • масло - 60 грама
  • готварска сметана - 130 мл течна
  • мащерка - стръкчета
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета от жилките, измийте ги хубаво и ги посолете. Оставете ги в купа за половин час, за да си пуснат кръвта. Измийте ги пак добре и ги отцедете.

Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган. Запържете моркова и лука, леко посолени.

Добавете към тях ригана, черния пипер, кимиона и клонките мащерка. След около минути прибавете пасираните чеснови скилидки, а малко след това сипете и дробчетата.

Гответе 10-тина минути, като от време на време обръщате, за да се запържат равномерно.

Накрая ги посолете и добавете сметаната. Когато сместа кипне, гответе 30-тина секунди и свалете от огъня. Извадете стръковете мащерка и прехвърлете сместа в подходящ съд. Пасирайте до получаване на пастет.

Разпределете го в три малки съда с обем по около 250 г.

В тиганче разтопете маслото и след няколко секунди го сипете върху пастетите. Сложете по два стръка мащерка и ги притиснете.

Охладете пилешкия пастет и го приберете в хладилник. Така приготвен, домашният пастет може да се съхранява не повече от 2-3 дни.

Перфектният пастет от пилешки дробчета е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: