edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено контрафиле с картофи и кашкавал

Печено контрафиле с картофи и кашкавал

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
13412k137
Печено контрафиле с картофи и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
22/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Има ли гладни? Ние вече се размечтахме за трапезата?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се разрязва на фини парчета и се поръсва с чесън, сол, пипер и горчицата.

Овкусеното контрафиле престоява така 3 часа на хладно.

Отделно картофите се разрязват на големи парчета и също се поръсват със сол и пипер.

В тава се редят парчетата свинско, между тях се слага филийки кашкавал и домат.

Около свинското редим нарязаните картофи, които овкусяваме с масло и розмарин.

Заливаме ястието с 80 мл вода. Завиваме с фолио за печене и печем на 200 градуса до омекване на продуктите.

Когато се сготвят добре, премахваме фолиото и допичаме.

Печено контрафиле с картофи и кашкавал е неустоимо печено свинско.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: