Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено контрафиле с картофи и кашкавал

Печено контрафиле с картофи и кашкавал

Печено контрафиле с картофи и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Има ли гладни? Ние вече се размечтахме за трапезата?"

Необходими продукти

  • картофи - 800 г
  • свинско контрафиле - 1 кг
  • домати - 1 - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г нарязан
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • краве масло - 50 г
  • горчица - 3 с.л.
  • розмарин - 2 клонки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се разрязва на фини парчета и се поръсва с чесън, сол, пипер и горчицата.

Овкусеното контрафиле престоява така 3 часа на хладно.

Отделно картофите се разрязват на големи парчета и също се поръсват със сол и пипер.

В тава се редят парчетата свинско, между тях се слага филийки кашкавал и домат.

Около свинското редим нарязаните картофи, които овкусяваме с масло и розмарин.

Заливаме ястието с 80 мл вода. Завиваме с фолио за печене и печем на 200 градуса до омекване на продуктите.

Когато се сготвят добре, премахваме фолиото и допичаме.

Печено контрафиле с картофи и кашкавал е неустоимо печено свинско.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: