Лесна торта от сух козунак

Лесна торта от сух козунак
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • козунак - 500 грама (или повече)
  • яйца - 2 броя
  • масло - 50 грама
  • захар - 8 с.л.
  • прясно мляко - 800+200 мл
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • брашно - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе яйчения крем. Разбийте яйцата заедно със захарта и прибавете брашното, част от млякото и ванилията.

Сложете на умерен огън и бъркайте постоянно крема. На части сипете останалото мляко (общо трябва да е 800 мл). Варете до сгъстяване на крема, а накрая добавете маслото.

Нарежете на филийки козунака. Потопете ги за кратко в останалото мляко и ги наредете един ред филийки във форма с падащо дъно.

Залейте с половината крем и отново сложете ред козунак. Завършете с останалия крем.

Приберете козуначения сладкиш в хладилник за няколко часа. Украсете по избор.

Лесната торта от сух козунак е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: