Начин на приготвяне
Смесете всички сухи съставки, но без захарта - солта, пресятото брашно, ванилията, бакпулвера, какаото и солта.
В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта, постепенно добавете олиото, кафето, айряна и червената сладкарска боя.
Постепенно обединете двете смеси. Трябва да получите кексова смес. Разпределете я в две или три тави - това зависи от диаметъра им.
Печете блатовете в умерено загрята фурна до готовност.
Направете крема за тортата, като разбиете сметаната с пудрата, след това добавете и крема сиренето.
След като изстинат блатовете започнете да редувате - блат, крем, блат и накрая завършете с крем. Накрая залейте тортата с разтопен на водна баня шоколад и украсете по желание.
Лесната торта Червено Кадифе е готова.