Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лесна торта Червено Кадифе

Лесна торта Червено Кадифе

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Перфектната торта е домашната, затова смело се захващайте с тази рецепта за Червено Кадифе"

Необходими продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2
  • айрян - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • ванилия
  • сода - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сладкарска боя - червена
  • за крема
  • крема сирене - 150 грама
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • млечен шоколад - 100 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи съставки, но без захарта - солта, пресятото брашно, ванилията, бакпулвера, какаото и солта.

В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта, постепенно добавете олиото, кафето, айряна и червената сладкарска боя.

Постепенно обединете двете смеси. Трябва да получите кексова смес. Разпределете я в две или три тави - това зависи от диаметъра им.

Печете блатовете в умерено загрята фурна до готовност.

Направете крема за тортата, като разбиете сметаната с пудрата, след това добавете и крема сиренето.

След като изстинат блатовете започнете да редувате - блат, крем, блат и накрая завършете с крем. Накрая залейте тортата с разтопен на водна баня шоколад и украсете по желание.

Лесната торта Червено Кадифе е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: