Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Мариновано печено агнешко със зелении

Мариновано печено агнешко със зелении

Мариновано печено агнешко със зелении
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • агнешко месо - 2 кг (нарязано)
  • джоджен - 5 стръка
  • зелен лук - 2 връзки
  • червен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото, нарежете го на порции.

Смесете олиото със сол и двата вида пипер. С ароматното олио намажете добре агнешкото и го оставете да престои 15-тина минути.

Прехвърлете месото в тава. Около него разпределете нарязаните зелен лук и джоджен. Сипете чаша топла вода и покрийте хубаво с фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете агнешкото за около 2 часа.

Накрая махнете фолиото и допечете до апетитен загар.

Поднесете с гарнитура по избор.

Маринованото печено агнешко със зелении е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: