Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Риба с домати и бяло вино

Риба с домати и бяло вино

Риба с домати и бяло вино
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • чери домати - 150 г микс
  • риба - 1 средно голяма (лаврак или ципура)
  • бяло вино - 50 мл
  • маслини - 1 шепа
  • масло - 20 грама
  • розмарин - пресен
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сушен чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибите и ги филетирайте. Всяко филе разрежете на две части.

Смесете малко брашно с чесъна на прах, черния пипер и солта. Оваляйте рибата и запържете в загрят зехтин до апетитен златист загар.

В същата мазнина запържете за кратко чери доматките с маслинките.

Сипете виното и гответе до изпаряване на алкохола.

Свалете от огъня, добавете маслото към соса и разбъркайте.

Поднесете пържената риба, гарнирана с ароматния сос. Украсете със стръкове свеж розмарин.

Рибата с домати и бяло вино е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: