Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците за бульона и ги нарежете на едри парчета. Залейте ги с 1500 мл вода.
Ако използвате пресни патешки бутчета, също ги добавете, за да се сварят. В случай, че ипзолзвате бутчета конфи, може да ги обезкостите, а костите да сложите в бульона за още повече аромат.
Посолете и добавете патешката мас, варете около 35 минути.
Наситнете морковите, целината и праза.
Загрейте зехтина в тенджера и задушете зеленчуците за 5-6 минути. Посолете и сипете виното, гответе до изпаряване на алкохола. Сипете прецедения бульон и измития ориз.
Варете до омекването на ориза и накрая добавете нарязаното на много ситно патешко месо.
Поръсете готовата патешка супа с пресен магданоз и поднесете с лимонов сок.
Супата от патешки бутчета с моркови и праз е много вкусна.