Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Супа от патешки бутчета с моркови и праз

Супа от патешки бутчета с моркови и праз

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Супа от патешки бутчета с моркови и праз
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • патешки бутчета - пресни или конфи (3 броя)
  • праз - 1 стрък (само бялата част - 80 г)
  • ориз - 100 - 120 г
  • бяло вино - 80 мл
  • зехтин - 60 мл
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1/2 стрък
  • магданоз
  • сол
  • За бульона
  • моркови - 2 средни
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1/2 глава
  • патешка мас - 1 - 2 с.л.
  • целина - 1 стрък (с листа)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците за бульона и ги нарежете на едри парчета. Залейте ги с 1500 мл вода.

Ако използвате пресни патешки бутчета, също ги добавете, за да се сварят. В случай, че ипзолзвате бутчета конфи, може да ги обезкостите, а костите да сложите в бульона за още повече аромат.

Посолете и добавете патешката мас, варете около 35 минути.

Наситнете морковите, целината и праза.

Загрейте зехтина в тенджера и задушете зеленчуците за 5-6 минути. Посолете и сипете виното, гответе до изпаряване на алкохола. Сипете прецедения бульон и измития ориз.

Варете до омекването на ориза и накрая добавете нарязаното на много ситно патешко месо.

Поръсете готовата патешка супа с пресен магданоз и поднесете с лимонов сок.

Супата от патешки бутчета с моркови и праз е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: