Начин на приготвяне
Сипете 2 лъжици от олиото в тенджера под налягане. Запържете агнешкото месо и щом промени цвета си, сипете всички нарязани на ситно зеленчуци.
Гответе няколко минути и прибавете предварително накиснатия от предишния ден боб.
Посолете и затворете тенджерата с капака. Щом се вдигне налягането, засечете 30 минути.
Запържете червения пипер в загрято олио, добавете брашното и разбъркайте, за да не се образуват бучки.
Отворете тенджерата и сипете запръжката. Овкусете с подправките и разбъркайте.
Прехвърлете всичко в гювеч.
Сложете във фурната, включете на 200 градуса и печете до готовност. Накрая поръсете с магданоз и сервирайте.
Фасулът с агнешко и праз е много вкусен.