Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свинска кавърма с много лук

Свинска кавърма с много лук

Свинска кавърма с много лук
Снимка: Яница Николова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Всички питат за тази свинска кавърмичка"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1.2 кг
  • лук - 1500 грама
  • червено вино - 80 мл
  • олио - 120 мл (или свинска мас)
  • домати - 300 грама (консерва или нарязани пресни)
  • магданоз - за поръсване
  • люти чушлета - ако обичате
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете свинското месо.

Посолете го и го овкусете с черен пипер. Изпържете го в загрятата мазнина и го извадете.

В същата мазнина задушете едро нарязания лук. След това добавете наситнените домати и лютите чушки. Накрая налейте виното.

Върнете месото в съда и задушавайте до изпаряване на течността. Месото трябва да остане само на мазнина.

Поръсете вкусната кавърма с магданоз и сервирайте с гарнитура по избор.

Свинската кавърма с много лук е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: