Айвар с чесън

Айвар с чесън
Снимка: Росица Петрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Представяте ли си колко апетитен е този айвар с чесън"

Необходими продукти

  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • патладжани - 1 кг
  • чушки - 1.2 кг
  • захар - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л. (на люспи)
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвянето на айвара с чесън е печенето на патладжаните и чушките. Приберете в съд с капак. Обелете и оставете да се отцедят.

Смелете в блендер и машинка за месо. Добавете лютия пипер, солта, захарта и оцета към тях. Наситнете чесъна и добавете и него. Разбъркайте.

Сипете олио в дълбока тенджера. Сипете зеленчуците и запържете като разбърквате често. Опитайте на вкус и добавете каквото е необходимо за вкусния айвар.

Приберете готовата лютеница в хладилник за 3-4 дни. Може да хапвате с препечени филийки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: