Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с гъби и лук

Ориз с гъби и лук

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Ориз с гъби и лук2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"А вие как хапвате така приготвен ориза - като основно или като гарнитура?"

Необходими продукти

  • ориз - около 150 грама
  • вода - 3 ч.ч.
  • гъби - 250 грама
  • масло - 100 грама
  • лук - 2 глави
  • гъбен бульон - 1 бр.
  • черен пипер - млян и няколко зърна
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбите. Загрейте маслото и запържете гъбите. Прибавете наситнения лук, а малко след него и ориза.

Бъркайте и гответе до запържването на ориза. Разтворете бульона в топлата вода и сипете при ориза.

Гответе още 15-тина минути.

Когато оризът усвои течността, овкусете с черен пипер и сол. Поръсете с магданоз и свалете от огъня.

Сложете капак и оставете ориза да се задуши за 10-тина минути.

Оризът с гъби и лук е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: