Начин на приготвяне
Почистете и измийте много добре пилешките дробчета, нарежете ги. Обелете и нарежете гъбите.
Сварете гъбите в подсолена вода с малко оцет за около 10 минути. Отцедете ги добре.
Нарежете на едро лука.
Сипете олиото и маслото в тенджерка и ги загрейте. Сипете вътре дробчетата, сложете капака и ги задушете за няколко минути.
Поръсете ги с черен пипер, соев сос, къри и унисоса. Добавете лука и пак похлупете, гответе до получаване на апетитен загар.
Прибавете гъбите и след няколко минути готвене овкусете с пушен пипер и свалете от огъня.
Поръсете биреното мезе с прясно нарязан магданоз и поднесете веднага.
Вкусните дробчета с лук и гъби са готови.