Edin.bg»Рецепти»Предястия»Бирено мезе»Вкусни дробчета с лук и гъби

Вкусни дробчета с лук и гъби

Вкусни дробчета с лук и гъби
Снимка: Елица
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Поръсете биреното мезе с прясно нарязан магданоз и го поднесете веднага, защото е вкусно топло"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • гъби - 350 грама
  • соев сос - 1 с.л.
  • лук - 1 - 2 глави
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 ч.л. унисос
  • олио - 8 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • къри
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте много добре пилешките дробчета, нарежете ги. Обелете и нарежете гъбите.

Сварете гъбите в подсолена вода с малко оцет за около 10 минути. Отцедете ги добре.

Нарежете на едро лука.

Сипете олиото и маслото в тенджерка и ги загрейте. Сипете вътре дробчетата, сложете капака и ги задушете за няколко минути.

Поръсете ги с черен пипер, соев сос, къри и унисоса. Добавете лука и пак похлупете, гответе до получаване на апетитен загар.

Прибавете гъбите и след няколко минути готвене овкусете с пушен пипер и свалете от огъня.

Поръсете биреното мезе с прясно нарязан магданоз и поднесете веднага.

Вкусните дробчета с лук и гъби са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: