Начин на приготвяне
Залейте пилешките дробчета с гореща вода. Оставете ги да престоят половин час, след което ги отцедете и подсушете старателно.
Загрейте маслото в тиган с капак. Запържете дробчетата за 5 минути под капак, след това го махнете и гответе до тяхната готовност.
Извадете дробчетата и ги прехвърлете в глинен съд (така температурата им се запазва).
В същата мазнина запържете лука, чесъна, гъбите, моркова и чушките. Когато омекнат, прибавете червения пипер и доматите. Налейте виното и гответе до изпаряването на алкохола.
Върнете дробчетата в тиган и овкусете с черен пипер и сол.
Накрая овкусете биреното мезе с магданоза и ригана.
Дробчетата с гъби и чушки са много вкусни.