Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Дробчета и сърца с чушки

Дробчета и сърца с чушки

Дробчета и сърца с чушки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • чушки - 1 зелена + 1 жълта
  • чери домати - 150 грама (жълти, червени)
  • пилешки сърца - 200 грама
  • лук - 2 глави
  • олио
  • брашно
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчетата и сърчицата, измийте и ги подсушете.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете под капак.

Междувременно нарежете лука и чушките на тънки жулиени. Извадете дреболийките в купа, а зеленчуците запържете в същата мазнина, като от време на време разбърквайте.

Когато омекнат, прибавете доматите. След кратко задушаване върнете дреболийките в тигана.

Овкусете и разбъркайте. Свалете от огъня и поднесете биреното мезе топло.

Дробчетата и сърцата с чушки са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: