Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Нахутена яхния с леща

Нахутена яхния с леща

Нахутена яхния с леща
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Здравословна яхнийка с нахут и леща - задължително опитайте"

Необходими продукти

  • леща - 250 грама
  • нахут - 250 грама
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • чубрица
  • олио
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете поотделно лещата и нахута.

Задушете в загрята мазнина наситнените чушка, чесън, лук и морков. Прибавете сварените и отцедени нахут и леща. Сипете достатъчно количество вода и оставете зеленчуците да се готвят 10-тина минути.

Размийте брашното в малко вода. Прибавете към зеленчуковата яхния и разбъркайте.

Овкусете с чубрица, черен и червен пипер, кимион и сол.

Гответе яхнията още 10-тина минути. Поръсете с магданоз и сервирайте топла.

Нахутената яхния с леща е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: