Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета с моркови и картофи

Гювечета с моркови и картофи

Гювечета с моркови и картофи
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Апетитни гювечета с моркови и картофи - вижте как се приготвят"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 килограм
  • моркови - 1 брой
  • домати - 1 буркан, около 500 г (белени)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете морковите, картофите и лука.

Сипете олио в гювечетата. Разпределете от зеленчуковата смес и сипете във всяко гювеча по малка чашка топла вода. Разпределете доматеното пюре и белените домати.

Овкусете с подправките и сложете гювечетата в студена фурна.

Печете до готовност, като накрая може да махнете капачетата, за да се получи апетитен загар.

Гювечетата с моркови и картофи са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: