Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Чомлек с картофи и моркови

Чомлек с картофи и моркови

Чомлек с картофи и моркови
Снимка: Тодоринка Бернардова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Не се бутайте, за всички ще има от това вкусно ястие"

Необходими продукти

  • картофи - 600 г
  • джолан - 1 бр. свински или телешки
  • домати - 1 бр.
  • лук - 4 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер
  • олио
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете във вода джолана за 5-6 часа.

Обелете и нарежете картофите, също лука и домата. Обелете половината чесън, другата половина сложете цял.

Нарежете моркова и сипете всичко в глинен съд.

Добавете солта и олиото. Разбъркайте.

Посолете и намазнете джолана, сложете върху зеленчуците.

Сипете виното и затворете съда с чомлека с капак.

Сложете чомлека с картофи и моркови да се пече в студена фурна на 250 градуса за 4 часа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: