Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Кебап с доматено пюре и праз

Кебап с доматено пюре и праз

Кебап с доматено пюре и праз
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Да не забравите ориза, който допълва перфектно кебапа с праз"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • праз - 2 стръка
  • лук - 2 глави
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 лист
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете местото на ситно заедно с лука и праза.

Задушете ги в голяма тенджера с малко мазнина, докато омекнат и налейте 1 ч.ч. вода.

Разтворете брашното в доматеното пюре и виното и го добавете в тенджерата.

Поръсете винения кебап с подправките и го оставете на котлона до готовност.

Поднесете ястието с топка сварен ориз и го поръсете с малко магданоз.

Кебапът с доматено пюре и праз е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: