Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каша»Пилешката каша на баба

Пилешката каша на баба

Fat BertaFat Berta
Новак
29150
Пилешката каша на баба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Обожаваме пилешката каша на баба - и ви препоръчваме да си я приготвите възможно най-скоро"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • бульон
  • сол
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото и го оставете да изстине.

Нарежете го на малки късчета.

Запържете брашното в дълбок тиган с 50 мл олио.

Затоплете прясното мляко и го добавете при непрекъснато бъркане заедно с пилешкия бульон в тигана.

Изсипете пилешкото месо и го овкусете с подправките.

Бъркайте до получаване на гъста пилешка каша.

Поднесете я с нарязан на ситно магданоз.

Пилешката каша на баба е голяма вкусотия.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: