Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свинско с ориз и гъби за ценители

Свинско с ориз и гъби за ценители

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Свинско с ориз и гъби за ценители
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Сигурни сме, че и вие ще оцените това ястие с ориз, гъбки и свинско"

Необходими продукти

  • бяло вино - 50 мл сухо
  • печурки - 250 г
  • свинско месо - 500 г от плешка
  • моркови - 2 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • манатарки - 1/2 ч.л. прах
  • телешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • краве масло - 1 с.л.
  • шалот - 1 бр.
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • лимони - 3 листа по желание
  • сол
  • гарам масала - 2 щипки
  • магданоз - 1/3 връзка пресен
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете свинското месо на хапки. Сипете бульона в купа. Овкусете с праха от манатарките, черен пипер и гарам масала.

Измийте листата от лимона и ги начупете, за да си пуснат аромата. Разбъркайте и сложете свинското месо в бульона. Оставете за 5-6 часа в хладилник. Може да оставите и за през нощта.

После отцедете и запазете бульона. Сипете гореща мазнина в касерола и добавете масло. Запечатайте свинското от двете страни. Извадете в йенска тава.

Сипете бялото вино към сосове от пърженото свинско. Когато се изпари, нарежете и добавете печурките и шалота.

Когато омекнат, добавете ориза, запържете до прозрачност. Добавете чаша гореща вода и нарежете морковите. След 2-3 минути махнете от котлона.

Сложете ориза в тавата и сипете телешките бульон. Оставете да кипне и залейте свинското с ориз.

Сложете алуминиево фолио и печете свинското с ориз и гъби за ценители на 170 градуса. Малко преди да извадите от фурната, поръсете с магданоз.

Покрийте готовия ориз на фурна с кърпа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: