Начин на приготвяне
Ригатоните сваряваме по указанията в опаковката или в подсолена вода за 8-9 минути. Отцеждаме от водата и разпределяме в чиниите.
Гъбите и лука нарязваме на ситно, месото на малки парченца.
В тиган поставяме зехтина и месото и запържваме от всички страни. Прибавяме гъбите и лука и наливаме част от водата, в която са се варили Ригатоните.
Подправяме със сол черен пипер и босилек. Захлупваме с капак, да се свари месото.
Щом водата е извряла, прибавяме заквасената сметана и половината от пармезана в соса и разбъркваме енергично до еднородна смес.
Полученият сос за паста разделяме в двете чинии при ригатони със свинско и гъби и поръсваме с останалият пармезан.
Разгледайте и тези изпитани рецепти за ригатони.