Edin.bg»Рецепти»Паста»Ригатони със свинско и гъби

Ригатони със свинско и гъби

Ригатони със свинско и гъби
Снимка: Мина Димитрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"WOW... Новата любима рецепта на мъжа ви"

Необходими продукти

  • ригатони - 200 г
  • свинско месо 350г мариновано
  • гъби - 350г
  • лук - 1/2 глава
  • зехтин - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 250г
  • пармезан - 100г
  • черен пипер
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ригатоните сваряваме по указанията в опаковката или в подсолена вода за 8-9 минути. Отцеждаме от водата и разпределяме в чиниите.

Гъбите и лука нарязваме на ситно, месото на малки парченца.

В тиган поставяме зехтина и месото и запържваме от всички страни. Прибавяме гъбите и лука и наливаме част от водата, в която са се варили Ригатоните.

Подправяме със сол черен пипер и босилек. Захлупваме с капак, да се свари месото.

Щом водата е извряла, прибавяме заквасената сметана и половината от пармезана в соса и разбъркваме енергично до еднородна смес.

Полученият сос за паста разделяме в двете чинии при ригатони със свинско и гъби и поръсваме с останалият пармезан.

Разгледайте и тези изпитани рецепти за ригатони.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: