Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Питки»Пълнени питки със свинско и гъби

Пълнени питки със свинско и гъби

Пълнени питки със свинско и гъби
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 - 350 г
  • питки - 4 броя
  • кисели краставички - 1 - 2 броя
  • топено сирене - 100 грама
  • лук - 1 глава
  • пушено пиле - 100 грама
  • гъби - 150 грама
  • кашкавал - 150 грама
  • маслини - 5 - 6 броя
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете свинското месо и го запържете в загрято олио. Добавете и останалите продукти, които предварително сте нарязали на ситно.

Отрежете капачетата на всяка питка и внимателно издълбайте вътрешността.

Напълнете питките с плънката и поръсете с настърган кашкавал.

Запечете за кратко в загрята фурна.

Пълнените питки със свинско и гъби са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: