Начин на приготвяне
Почистете и нарежете свинското месо на хапки. Сипете бульона в купа. Овкусете с праха от манатарките, черен пипер и гарам масала.
Измийте листата от лимона и ги начупете, за да си пуснат аромата. Разбъркайте и сложете свинското месо в бульона. Оставете за 5-6 часа в хладилник. Може да оставите и за през нощта.
После отцедете и запазете бульона. Сипете гореща мазнина в касерола и добавете масло. Запечатайте свинското от двете страни. Извадете в йенска тава.
Сипете бялото вино към сосове от пърженото свинско. Когато се изпари, нарежете и добавете печурките и шалота.
Когато омекнат, добавете ориза, запържете до прозрачност. Добавете чаша гореща вода и нарежете морковите. След 2-3 минути махнете от котлона.
Сложете ориза в тавата и сипете телешките бульон. Оставете да кипне и залейте свинското с ориз.
Сложете алуминиево фолио и печете свинското с ориз и гъби за ценители на 170 градуса. Малко преди да извадите от фурната, поръсете с магданоз.
Покрийте готовия ориз на фурна с кърпа.