Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнична солена торта с кебапчета

Празнична солена торта с кебапчета

Празнична солена торта с кебапчета
Снимка: Добринка Петкова
3 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Предстои ви празник? Ето ви една страхотна солена тортичка"

Необходими продукти

  • краве масло - 30 г
  • кебапчета - 20 бр. /1.4 кг/
  • магданоз
  • рикота - 300 г
  • картофи - около 600 г сварени
  • копър
  • яйца - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. печени, червени
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви трябва форма 24 см. Нарежете кебапчетата наполовина и подредете една част от тях изправени във формата.

Намачкайте картофите, добавете черен пипер, масло, сол и магданоз. Разбийте заквасената сметана и яйцата, добавете към рикотата. Посолете и добавете копъра. Разбъркайте.

Наредете парченца кебапчета (1 см) с рязаната част нагоре на дъното. Сипете половината от картофената смес, отгоре чушки, нарязани на ленти.

Покрийте с рикота, отгоре подредете другите парченца кебапчета. Сипете другите картофи и заравнете вкусната солена торта.

Задушете гъбите в масло, и сложете върху картофите. Запечете за час на 200 градуса.

Поръсете с кашкавал и върнете празничната солена торта с кебапчета да се разтопи кашкавалът във фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: