Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с колбас и кашкавал

Картофена торта с колбас и кашкавал

Картофена торта с колбас и кашкавал
Снимка: Admin
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Каквото и да добавите към тази солена тортичка, още по-вкусна ще се получи"

Необходими продукти

  • кашкавал - 150 г рендосан
  • краве масло - 1 с.л.
  • кисели краставички - 1 буркан
  • картофи - 1 кг
  • сирене - 200 г краве
  • колбас - 400 г пушен
  • яйца - 10 бр. сварени
  • майонеза - 3 с.л.
  • сол
  • сос
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 200 г
  • украса
  • магданоз
  • чери домати
  • див лук
  • пъдпъдъчи яйца - 7 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в солена вода, отцедете, сложете масло и намачкайте. Рендосайте другите продукти в купички.

Разбъркайте майонезата и киселото мляко в купа. Вземете форма за торта и наредете половината от картофеното пюре. Отгоре поръсете колбас и сирене, намажете със сос.

Сложете останалото пюре, наредете краставични, яйца и пак сос. Завършете с разкошната картофена торта с кашкавал. Покрийте с фолио и приберете в хладилник за през нощта.

Извадете готова солена торта от ринга и декорирайте. Намажете отстрани с майонеза, поръсете с магданоз.

Картофената торта с колбас и кашкавал е готова!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: