Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани филенца от толстолоб

Панирани филенца от толстолоб

Панирани филенца от толстолоб
Снимка: Даниела Русева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Не само на Никулден хапваме тази панирана рибка"

Необходими продукти

  • белтъци - 3 броя
  • толстолоб - 800 грама филе (без кожа)
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - 3 щ.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето от риба на парчета, дебели около 2 см. Махнете кожата и поръсете с черен пипер и сол.

Оваляйте всяко парче в галета, а веднага след това и в разбит белтък.

Загрейте олио в тиган с незалепващо дъно и изпържете панираната риба до готовност и от двете страни.

Поднесете с гарнитура по избор.

Панираните филенца от толстолоб са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: