Edin.bg»Избрани Колекции»Панирани пипала от калмари

Така панираните калмари се изпържват в сгорещено олио.
Панирани калмари с яйца, брашно и галета са неустоимо бирено мезе!...

Пържените калмари трябва да са златисти.
Може да поднесете пържените калмари в брашно със сос по избор.
Чудесен аламинут се получава!...

Нарежете джобовете от калмари на кръгчета с ширина 1 см.
Разрежете пипалата на 4 части....

Сервирайте панираните калмари със студена бира и резени лимони.
Хрупкавите калмари в бирена панировка са готови....

Разбъркайте плънката добре и напълнете калмарите с нея - не ги препълвайте....

Разбъркайте хубаво сместа за пълнените калмари.
Вземете калмарите и с помощта на лъжица ги напълнете с плънката....

Варете в подсолена вода почистените калмари, докато омекнат, изцедете ги и ги оставете да изстинат....

Нарежете калмарите на кубчета и ги изпържете в маслото заедно със ситно нарязаните лук, зеле и магданоз....

Сервирайте калмарите като бирено мезе.
Калмарите пане за бира са много вкусни!...

10 от яйцата се сваряват и се обелват. Последното яйце се разбива добре.
Твърдо сварените яйца се овалват първо в брашното, след това се потапят...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 8
55
41
31
21
10
Дай твоята оценка: