Edin.bg»Избрани Колекции»Пържени Калмари Туби


Придружете вашите задушени калмари с филийки, препечен хляб, настърган с чесън....

Варете в подсолена вода почистените калмари, докато омекнат, изцедете ги и ги оставете да изстинат....

Пържете панираните калмари в дълбок тиган със загрята мазнина и ги извадете върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина....

Затворете пълнените калмари отгоре с клечки за зъби, така че да не се изсипват....

Нарежете калмарите на кубчета и ги изпържете в маслото заедно със ситно нарязаните лук, зеле и магданоз....

Почистете от ципата тубите калмари, махнете гръбчната кост и ги измийте.
Подсушете ги добре и ги нарежете на дебели около 2 см кръгчета....

Сервирайте панираните калмари със студена бира и резени лимони.
Хрупкавите калмари в бирена панировка са готови....

От маслото, яйцето и брашното омесваме тесто, което разделяме на 6 топки.
Всяка от тях точим на кора с дебелина 0.5 см.
Корите намазваме с...
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
51
43
31
21
10
Дай твоята оценка: