Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Лападена супа със застройка

Лападена супа със застройка

Лападена супа със застройка
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Утре още повече ще искате да опитате тази лападена супичка, така че намерете време и я пригответе"

Необходими продукти

  • ориз - 4 с.лъжици
  • лапад - 2 връзки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • джоджен
  • сол
  • застройка
  • кисело мляко - 100 грама
  • жълтъци - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете наситнения лук.

Прибавете ориза и пържете докато зрънцата станат стъклени. Поръсете с червен пипер и разбърквайте постоянно.

Свалете тенджерата от огъня, за да не прегори пиперът. Налейте в нея около 1500 мл гореща вода.

Прибавете бланширания и нарязан лапад.

Върнете на огъня и изчакайте зеленчуковата супа да кипне. Овкусете я със сол и джоджен, гответе до пълно сваряване на зеленчуците.

Разбийте жълтъка с киселото мляко и застройте леко охладената лападена супа.

Лападената супа със застройка е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: