Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня Болонезе

Лазаня Болонезе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
261
Лазаня Болонезе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Насладете се на тази разкошна лазаня Болонезе в компанията на любим човек и чаша хубаво вино"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 1 пакет (500 г)
  • прясно мляко - 750 мл
  • сос болонезе - 1 буркан готов (400 г)
  • краве масло - 50 г
  • пармезан - 5 с.л.
  • брашно - 50 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко на котлона заедно с дафиновия лист, оставете го да кипне и го махнете.

Разтопете маслото и сипете към него брашното - разбъркайте.

Махнете сместа от котлона и сипете на порции прясното мляко.

Върнете соса бешамел на котлона при непрекъснато бъркане и го овкусете с черен пипер, сол и индийско орехче.

Сварете корите за лазанята.

Вземете една правоъгълна тава и я поръсете с част от готовия сос болонезе.

Сложете един ред кори и ги поръсете с останалия сос и 1/3 от бешамела.

Добавете още един ред кори и залейте с останалото количество от сосовете.

Поръсете вкусната лазаня с пармезана и я сложете да се пече на 220 °C за около 20 минути.

Оставете я да изстине и тогава я разпределете в порции.

Насладете се на тази разкошна лазаня Болонезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: