Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свинско по манастирски

Гювеч със свинско по манастирски

Гювеч със свинско по манастирски
Снимка: Албена Асенова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Идва момент, в който просто ти се иска да си хапнеш точно такъв тип ястие"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 250 г
  • маслини - 15 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 бр. консервирани
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • олио - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го задушете с малко мазнина в дълбок тиган.

Нарежете лука на дребно и го добавете в тигана, а след това сипете и виното.

Оставете алкохола да се изпари и добавете нарязаните чушки и гъби.

Разбъркайте добре продуктите и сипете измития ориз и 1/2 ч.ч. вода.

Овкусете с черен пипер, червен пипер и сол.

Нарежете доматите и ги добавете към вкусния гювеч със свинско заедно с маслините.

Прехвърлете продуктите в тава с капак, налейте 2 и 1/2 ч.ч. вода и я сложете във фурната на 200 °C за около 50 минути.

Гювечът със свинско по манастирски е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: