Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Боб яхния в глинено гърне

Боб яхния в глинено гърне

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Боб яхния в глинено гърне
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
280 мин.
Порции
6
"Ако кажете, че не обичате боб яхния, със сигурност лъжете"

Необходими продукти

  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 голяма глава
  • боб - 600 грама
  • чесън - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. (от консерва)
  • олио - 6 с.л.
  • девесил - 1 щ.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте боба. Сипете го в тенджера и го залейте със студена вода. Оставете да кипне и варете 10-тина минути.

Сменете водата с нова. Добавете содата и варете за 5 минути. Отцедете боба и го измийте добре, сиепете го в гювеч.

Добавете брашното и нарязаните на ситно зеленчуци. Овкусете със сухите подправки, червения и червения пипер. Сипете олиото и посолете.

Налейте вода, която да покрива боба с около 3 пръста. Сложете капака на гювеча и го пъхнете в студена фурна.

Включете на 140 градуса и гответе яхнията около 4 часа или до пълна готовност на продуктите.

Боб яхнията в глинено гърне е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: