Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба с дреболии и ориз

Агнешка чорба с дреболии и ориз

Агнешка чорба с дреболии и ориз
Снимка: Анна Нейчева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"През зимата хапвайте повече топли супички - особено вкусни като тази"

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 500 грама
  • лук - 1/2 глава (или 1 връзка пресен)
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 2 - 3 с.лъжици
  • олио - 2 - 3 с.лъжици
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - пресен или сух
  • черен пипер
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 2 броя
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените агнешките дреболийки сварете в леко подсолена вода. Когато се охладят ги нарежете на ситни парченца.

Наситнете моркова и лука. Сгорещете олиото и ги запържете. Малко след това добавете дреболиите и поръсете с черен и червен пипер.

Сипете от прецедения бульон, в който варихте дреболиите. Течността трябва да покрива продуктите с 3-4 пръста.

Щом агнешката супа заври, прибавете ориза и наситнения джоджен. Варете още половин час.

Пригответе застройката на супата. Разбийте жълтъците заедно с киселото мляко и няколко капки лимонов сок.

Прибавете малко от бульона на супата и сипете в тенджерата. Разбъркайте добре и свалете от огъня.

Агнешката чорба с дреболии и ориз е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: