Моряшка рибена чорба

Моряшка рибена чорба
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматна и толкова вкусна е тази рибена чорбичка"

Необходими продукти

  • пъстърва - 1 бр.
  • шаран - 150 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 3 с.л
  • магданоз
  • лимон
  • девесил
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изсипваме вода, в която прибавяме и сол.

В подсолената вода поставяме и двата вида риба - шарана и пъстървата.

Сваряваме рибата и изваждаме от бульона, като почистваме.

В бульона слагаме нарязаните на кубчета картофи, кромид лук, морков и скилидката чесън.

Прибавяме и подправките и рибата.

Сипваме и мазнината и оставяме да се готви.

При необходимост доливаме още малко вода към ароматната рибена чорба.

Готовата моряшка рибена чорба е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: