Начин на приготвяне
Почистете рибата и отделете филетата.
Сложете костта и главата в голяма тенджера заедно с обелените и нарязани на две зеленчуци.
Залейте ги с вода, която да да ги залива и ги варете 30 минути.
Прецедете бульона и го върнете в същата тенджера - поддържайте го топъл.
Нарежете ряпата, целината, моркова и аспержите на ситно и ги задушете в дълбок тиган със зехтин, докато омекнат.
Добавете доматения сос и настъргания чесън. Сипете горещия бульон и варете ястието около 15 минути.
Потопете рибните филета за няколко минути във вряща вода и ги извадете.
Отделете месцето от кожата и го накъсайте на едри парчета.
Добавете ги към другите продукти и оставете рибената чорба за още няколко минути на котлона.
Овкусете я с бял пипер, сол и нарязан на ситно див лук.
Рибената супа от хек е голяма вкусотия.