Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба от хамсия

Рибена чорба от хамсия

Рибена чорба от хамсия
Снимка: Стоянка Русенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Рибена чорба от хамсия - вкусничка ни е"

Необходими продукти

  • лук - 1 средна глава
  • хамсия - 500 грама
  • картофи - 3 броя
  • вода - 1 литър
  • моркови - 1 брой
  • масло - 3 с.л.
  • фиде - 1 шепа
  • лимони - 1/2 бр.
  • чушки - 1 зелена
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата, прехвърлете я в голяма тенджера. Посолете и залейте с вода, сварете до пълно омекване на хамсията.

Извадете рибките с решетъчна лъжица, а бульона прецедете.

Наситнете чушката, лука, картофите и моркова.

Върнете тенджерата с бульона на огъня, пуснете вътре зеленчуците и оставете да се варят 10-тина минути.

Прибавете рибата и фидето, поръсете с черен пипер. Варете рибената чорба до омекването на фидето.

Сервирайте с резени лимон.

Рибената чорба от хамсия е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: