Млечна рибена супа

MarianeMariane
Новак
6944
Млечна рибена супа
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Разкошна рибена супичка, която препоръчваме да приготвите и на Никулден"

Необходими продукти

  • риба - 300 г бяла по избор
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 корен
  • зеленчуци за супа - целина, пащърнак, морков и т.н.
  • масло - 1 с.л.
  • доматен сос - 1 к.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците на парчета и ги слагаме заедно с рибата да се варят в подсолена вода. Варят се на тих огън до увирането на рибата.

Когато е готова, я изваждаме и я слагаме в супник, а бульона го прецеждаме. Размиваме маслото с доматената салца.

Прибавяме брашното и внимателно го размиваме с прясното мляко. Наливаме го при рибния бульон и варим 10 минути на тих огън.

Преди да свалим рибената супа от котлона поръсваме със ситно нарязан магданоз и прибавяме малко оцет.

Заливаме рибените парчета в супника и поднасяме гореща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: