edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Фалшива дроб сарма с гъби

Фалшива дроб сарма с гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
13712k148
Фалшива дроб сарма с гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
26/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако не обичате оригиналната дроб сарма, тази няма как да не ви допадне"

Необходими Продукти

  • спанак - 100 грама (замразен)
  • зелен лук - 2 връзки
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • гъби - 300 грама
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • сол
  • За заливката
  • кисело мляко - 400 грама
  • яйца - 2 броя
  • сода - 2 щ.
  • брашно - 1 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете зеления лук и гъбите, задушете ги в загрятото олио. Измийте старателно ориза и го прибавете към омекналите зеленчуци.

Разбърквайте за кратко и прибавете размразения спанак. Налейте 1/2 чаша топла вода.

Посолете и овкусете с червен и черен пипер, добавете сух джоджен. Когато оризът усвои течността, прехвърлете всичко в тава за печене.

Налейте в тавата още 2.5 чаши вода. Покрийте тавата с фолио за печене и я пъхнете във фурната.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете дроб сармата до готовност.

Накрая махнете фолиото и залейте с приготвената от яйца, брашно, сода и кисело мляко заливка.

Върнете във фурната и запечете за още 15-тина минути.

Фалшивата дроб сарма с гъби е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: